(099) 896 698 68

Bellen

1105 Roosevelt Street

Krijg Richting

info@example.com

Druppel a lijn

Wanneer er discussies over verpakkingen ontstaan, is het gemakkelijk om in de war te raken. Neem bijvoorbeeld karton. Als je aan karton denkt, denk je misschien dat het maar één soort verpakkingsmateriaal betreft. Karton is een soort materiaal en golfkarton is een andere. Ze worden vaak door elkaar gehaald, maar hebben verschillende doelen, afhankelijk van het product.

In deze blog zullen we de verschillen tussen karton en golfkarton onderzoeken, dieper ingaan op de verschillende aspecten. Evenals de voordelen en toepassingen.

Door dit te doen, hopen we je te helpen beslissen wat voor soort verpakking jij nodig hebt.

Golfkartonnen dozen – Een overzicht

Laten we ontleden wat een golfkartonnen doos precies is. De conventionele golfkartonnen doos heeft typisch drie vezelplaatlagen. De buitenste lagen worden voeringplaten genoemd en de golvende laag papier ertussen staat bekend als fluit.

Golfplaten kunnen ook worden dubbelgevouwen, waarbij verschillende golfkwaliteiten worden gecombineerd voor extra bescherming. De standaard golfkartonnen doos is echter de meest gebruikelijke verpakking doos. Omdat deze al een uitstekende bescherming biedt en relatief kosteneffectief is.

Golfkarton versus karton – wat is het verschil?

Dus nu je weet wat een golfkartonnen doos is en hoe vaak ze voorkomen, vraag je je misschien af wat het verschil is tussen golfkarton en karton. Kartonnen dozen zijn over het algemeen gemaakt van dik papier of zware papierpulp en bieden weinig bescherming tijdens verzending.

Het wordt meestal gebruikt voor kleinere productverpakkingen en containers. Maar het kan ook worden gebruikt als structurele ondersteuning in de verpakking om te voorkomen dat artikelen hun vorm verliezen tijdens het transport.

Golfkartonnen dozen zijn anders

Bedenk eerder dat golfkartonnen dozen uit drie vezelplaatlagen bestaan: twee voeringplaten en fluit in het midden. Golfkartonnen dozen behoren tot de beste opties, of jouw bedrijf nu grote pakketten verzendt of kleine.

Golfkartonnen verpakkingen worden vaak gebruikt voor verzenddozen, aangezien golfplaten steviger, lichter en duurzamer zijn dan karton. Je kunt erop vertrouwen dat producten veilig in de verpakking blijven. Het kennen van dit verschil is essentieel om te beslissen welk soort verpakking het beste werkt voor jouw producten. 

Soorten papieren voeringen

Als je nu hebt besloten dat golfkartonnen verpakkingen geschikt zijn voor jouw product, gaan we de beschikbare opties nog eens nader bekijken. Te beginnen met de soorten papieren voeringen.

Kraft-voeringen

Kraftpapier is vervaardigd van naaldhoutbomen en bestaat voor 70-80% uit "maagdelijke" chemische pulpvezels. Dat resulteert in een papierkwaliteit van topkwaliteit die zeer stijf en duurzaam is. Kraftpapier is de meest duurzame optie van alle beschikbare papiersoorten, maar ook de duurste.

Testpapier

Testpapier is een goedkopere optie dan kraftpapier. Dit komt door een hoger percentage gerecyclede vezels, wat resulteert in een minder duurzame papieren voering. Het hogere gehalte aan gerecyclede vezels maakt het papier ook moeilijker om op te printen. Maar het is heel gebruikelijk om testpapier te gebruiken als de binnenste voering van een golfkartonnen doos.